Εμφανίσεις Περιεχομένου : 809866
Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους

Κώστα Δ. Χατζηκωστή - «Επαίτης τάφου πατρίδος» Εκτύπωση E-mail

Επαίτης τάφου πατρίδος του Κώστα Δ. ΧατζηκωστήΕκυκλοφόρησε το 10ο βιβλίο του συγχωριανού μας Κώστα Δ. Χατζηκωστή (Γεωπόνου). Τίτλος του: «Επαίτης τάφου πατρίδος».

 

Ο συγγραφέας διαμένει χρόνια στην Αθήνα και είναι πλέον συνταξιούχος δικηγόρος και δημοσιογράφος. Ήρωας του βιβλίου ο Δήμος Δράκος. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και τις σπουδές του, επιστρέφει στην Κύπρο, όπου γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, την Ηλέκτρα. Οι σχέσεις τους ολοκληρώνονται, η Ηλέκτρα μένει έγκυος και προγραμματίζουν να παντρευτούν τον Αύγουστο του 1974.

 

Η τουρκική εισβολή ανατρέπει τα σχέδιά τους και τον γάμο. Ο Δήμος κατατάσσεται στην Εθνική Φρουρά και τραυματίζεται. Στην προσπάθεια του να διαφύγει από τον κλοιό των Τούρκων συλλαμβάνεται αιχμάλωτος έξω από την Άσσια.

 

Προτού συλληφθεί γίνεται μάρτυς εκτελέσεως αμάχων. Μετά τη σύλληψή του ακούει και για άλλες εκτελέσεις αμάχων και στρατιωτών.

Οδηγείται στις φυλακές Αδάνων, απ' όπου, όμως, δεν επιστρέφει με τις ανταλλαγές αιχμαλώτων. Στις φυλακές αντιμετωπίζει την έχθρα Τούρκων κρατουμένων, επιθέσεις που απειλούν τη ζωή του και βασανιστήρια από τους Τούρκους δεσμοφύλακές του. Μόνη του βοήθεια και συμπαράσταση, Κούρδοι συγκρατούμενοί του.

 


 Στις φυλακές τον «εκτουρκίζουν» με το ζόρι και τον παντρεύουν με Τουρκάλα, για να τον επιτηρούν συνεχώς και εκτός φυλακής.

 

 

Μετά παρέλευση πολλών ετών καταφέρνει να αποκτήσει την ελευθερία του. Καταφεύγει στο Κουρδιστάν, όπου βρίσκει φίλους του Κούρδους από τις  φυλακές. Εκεί εκπαιδεύει Κούρδους μαχητές και μάχεται και ο ίδιος για την ελευθερία του Κουρδιστάν.

 

Όταν διαπιστώνει ότι ο αγώνας των Κούρδων κάπου έχει προδοθεί, αποφασίζει να γυρίσει στην Κύπρο, για να πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε.

 

Τι απέγιναν οι δικοί του; Η μάνα του, η γυναίκα που αγαπούσε και το παιδί που κυοφορούσε; Οι φίλοι; Είχε τις πληροφορίες του, αλλά θέλει να εξακριβώσει ο ίδιος την αλήθεια τους.  Φτάνει στην Κύπρο μετά από πολλές περιπέτειες και κρύβοντας την ταυτότητά του. Μαθαίνει ο ίδιος την επικρατούσα κατάσταση.

 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com