Εμφανίσεις Περιεχομένου : 808967
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εγκαίνια - 8η Έκθεση Ζωγραφικής και Καλλιτεχνημάτων "Στ' Αχνάρια του Κκάσιαλου" Εκτύπωση E-mail

 

 

Το 1987 ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος "Η ΑΣΣΙΑ" πραγματοποίησε την πρώτη Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής στο χώρο της Πύλης Αμμοχώστου. Η έκθεση εκείνη αγκαλιάστηκε από το σύνολο των Ασσιωτών και από τότε καθιερώθηκε ως θεσμός η διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής και καλλιτεχνημάτων στη μνήμη του συγχωριανού μας μεγάλου λαϊκού ζωγράφου της Κύπρου Μιχαήλ Χρ. Κκάσιαλου.

Η φετινή όγδοη έκθεση επέστρεψε μετά από 27 χρόνια στον ίδιο χώρο, στην Πύλη Αμμοχώστου, απέναντι ακριβώς από τον δρόμο που έφερνε καθημερινά στη Λευκωσία εκατοντάδες Ασσιώτες είτε στα σχολεία είτε στη δουλειά είτε για ψώνια.

Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με 45 καλλιτέχνες όλων των ηλικιών. Η πλούσια θεματολογία, η ποικιλία της εικαστικής έκφρασης, ο πλούτος των χρωμάτων, η διαφορετική προσέγγιση του κάθε καλλιτέχνη είχαν ως αποτέλεσμα ένα σύνολο καλλιτεχνικής δημιουργίας που προκάλεσε το ενδιαφέρον και συγκίνησε τους επισκέπτες, που η αθρόα προσέλευσή τους αποτελεί κίνητρο, τόσο για τους διοργανωτές να συνεχίσουν στο μέλλον τον θεσμό αυτό, όσο και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες που συνεχώς ξεφυτρώνουν και πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο.

Δεν θα 'ταν υπερβολή να πούμε ότι οι εκθέσεις αυτές άνοιξαν τον δρόμο για πολλούς νεαρούς Ασσιώτες ν' αγαπήσουν τη ζωγραφική και τις άλλες εικαστικές τέχνες, να σπουδάσουν και να ασχοληθούν επαγγελματικά μ' αυτές, στ' αχνάρια του μεγάλου μας λαϊκού ζωγράφου. Και περιμένουν όλοι την επόμενη έκθεση σε δυο χρόνια, με την ευχή αυτή να γίνει στην αγαπημένη Άσσια.


Για τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο "Η ΑΣΣΙΑ"
Ιωάννης Μίας

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com