Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1622994
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αναζητούνται δύο στρατιώτες, μάρτυρες σε περιστατικό το '74 Εκτύπωση E-mail

Υπηρετούσαν στο Υγειονομικό και έλαβαν μέρος σε περισυλλογή νεκρών και ταφές


Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016, Ο Φιλελεύθερος


Λευκωσία: Δύο στρατιώτες που υπηρετούσαν το 1974 στο Υγειονομικό και έλαβαν μέρος σε περισυλλογή νεκρών και προέβησαν σε ταφές τον Αύγουστο του 1974, στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία, αναζητεί για παροχή πληροφοριών ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Νέστορας Νέστορος.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με μαρτυρία άλλου στρατιώτη, ο οποίος δεν γνωρίζει την ταυτότητα των δύο, το προαναφερόμενο γεγονός συνέβη στις 17 ή 18 Αυγούστου κοντά στον Ιππόδρομο και δυτικά αυτού, εκεί που σήμερα είναι το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Σε εκείνη την περιοχή, διευκρινίζεται, το 1974 υπήρχε το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς "Πάι-πας".

 

"Μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για τα ονόματα ή την καταγωγή των δύο στρατιωτών, οι οποίοι θεωρούνται σημαντικοί μάρτυρες σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται στην υπό αναφορά περιοχή".

 

Ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δύο στρατιωτών ου Υγειονομικού, "ώστε να βοηθηθεί η όλη διαδικασία και προσπάθεια που γίνεται από την ΔΕΑ", να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 22400142 ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Επαναλαμβάνεται δε με την ευκαιρία, η έκκληση για παροχή στοιχείων και πληροφοριών στη ΔΕΑ για Ε/κ και Τ/κ αγνοούμενους, ώστε οι οικογένειές τους να μπορέσουν να πληροφορηθούν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com