Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1611913
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους

Κυπριακά Γραμματόσημα και Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας 2014 Εκτύπωση E-mail

 

Με τη νέα Οριστική σειρά γραμματοσήμων του 2014-2015 προβάλλονται και τιμούνται από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία άνθρωποι των γραμμάτων, της επιστήμης και της τέχνης που γεννήθηκαν πριν από το 1920 και οι οποίοι τίμησαν την ιδιαίτερη τους πατρίδα, την Κύπρο, με τα έργα και τη δράση τους στον αιώνα που μας πέρασε.  Από τη σειρά απουσιάζουν προσωπικότητες όπως οι Β. Μιχαηλίδης και Δ. Λιπέρτης, οι Τ. Ανθίας, Ν. Νικολαίδης, Λ. Ακρίτας, Κ. Σπυριδάκις και Αιμ. Χουμούζιος που είχαν ξεχωριστά σε ειδικές παλαιότερες επετειακές εκδόσεις τιμηθεί από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.  Απουσιάζουν επίσης και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων, της επιστήμης και των τεχνών τους οποίους τα Κυπριακά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται να τιμήσουν στο μέλλον.

 

Μιχαήλ Κάσιαλος

Μιχαήλ Χρ. Κκάσιλαος - Γραμματόσημα 2014Γεννήθηκε στην Άσσια, το μεγαλοχώρι της Μεσαορίας το 1885 και πέθανε στην προσφυγιά το 1974, μετά που τραυματίστηκε σοβαρά από τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε στο χωριό του.  Αυτοδίδακτος, άρχισε να ζωγραφίζει το 1957 και αναδείχτηκε σε μεγάλο και γνωστότατο αυτοδίδακτο ζωγράφο στα γεράματά του.  Πηγαίος καλλιτέχνης που εκφράζει στα έργα του την όμορφη, απλοϊκή, αυθεντική ζωή και έθιμα της κυπριακής υπαίθρου.


Ο Κάσιαλος υπήρξε ο ζωγράφος της αγροτιάς και θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης κυπριακής απλοϊκής τέχνης και η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της μικρής Κύπρου.

 

Τα έργα του κοσμούν σήμερα αρκετές ατομικές, κρατικές και άλλες συλλογές.

 

Μιχαήλ Κκάσιαλος - Γραμματόσημα 2014

 

 

Πηγή: Κυπριακά Γραμματόσημα και Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας 2014, Σελ. 14 και 20.

 

Όλα τα κείμενα και μελέτες που αφορούν τον Μιχαήλ Χρ. Κκάσιαλο

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com