Εμφανίσεις Περιεχομένου : 797616
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

Θεοδώρα Παντοπώλη - Έκθεση Ζωγραφικής Εκτύπωση E-mail

Η συγχωριανή μας Θεοδώρα Παντοπώλη πραγματοποιεί ατομική έκθεση ζωγραφικής με αριθμό έργων της που φέρει τον τίτλο «Αλληγορία και Συναίσθημα», στην γκαλερί «Αποκάλυψη».


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 13 Ιανουαρίου 2017, η ώρα 19:30.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Ιανουαρίου 2017 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017.

 

Διεύθυνση: Χυτρών 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Τ.Θ 22146, 1518 Λευκωσία, Κύπρος.

 

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΗ εκθεση

 

 

Βιογραφικό


"Αλληγορία και συναίσθημα"
Σχέδια σινική μελάνι
13 έως 30 Ιανουαρίου 2017

-Κι όσο φαντάζει γοητευτικός ο πεσιμισμός άλλο τόσο είναι σίχαμα-


Μια κατάδυση στα έγκατα της ψυχής μας εκθέτει η Θεοδώρα Παντοπώλη σε μια πρώτη παρουσία της δουλειάς της, στην γκαλερί Αποκάλυψη.

Οι χαρές, οι προβληματισμοί, τα διλλήματα, οι αντιστάσεις στο τετριμμένο, η διακωμώδηση του σημερινού τρόπου ζωής, η θλίψη, τα αδιέξοδα, οι σκέψεις του αύριο και όχι μόνο είναι αισθήματα που εύκολα ο θεατής μπορεί να αποκρυπτογραφήσει μέσα από τις εικόνες της ζωγράφου.

Χρησιμοποιούνται με διακριτικότητα και λεπτότητα στοιχεία από την φύση που κινούνται σ' ένα αποκλειστικά σουρεαλιστικό ιδίωμα με πολλά στοιχεία αλληγορίας.
Μέσω των χαρακτήρων των σχεδίων της, στέλνει μηνύματα πολύ φωνακτά για το μέλλον των ανθρώπων και των επιπτώσεων των επιλογών τους, αλλά και μηνύματα νουθεσίας και προτάσεις για καλύτερη διαβίωση.

Οι σχέσεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων όπως η μοναξιά, ο φόβος, η απουσία του ίδιου του εαυτού και η ικανοποίηση και εξεύρεση της ισορροπίας καθρεφτίζονται στα πρόσωπα των γυναικών και των ανδρών που η ζωγράφος έχει δημιουργήσει μέσα από τη δική της εικαστική γραφή.

Πρόκειται για μια σειρά σχεδίων με ελαφρά υλικά κυρίως με πενάκι και στυπόχαρτο. Η επιλογή του μαύρου-άσπρου και όχι του χρώματος τονίζει την αίσθηση της γραμμής. Το σινική μελάνι είναι υλικό που μας επιτρέπει να διαγράφουμε τα χαρακτηριστικά των φιγούρων με λεπτομέρεια και να αποδίδει με πιο παραστατικό τρόπο τις ανατροπές που συμβαίνουν στα σχέδια της Θεοδώρας.

Η Θεοδώρα Παντοπώλη σπούδασε στην Ιταλία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών επιτυγχάνοντας την διπλωματική της με βαθμό άριστα.

Η παρούσα έκθεση με τον τίτλο ? Αλληγορία και Συναίσθημα? είναι η πρώτη ατομική της έκθεση. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές θεματικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής.

Η έκθεση της Θεοδώρας Παντοπώλη θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 19:30 και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com