Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1629030
Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους

Χαράλαμπος Χαραλάμπους Αιχμάλωτος Ετών 16 Εκτύπωση E-mail

Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου / συγγραφέας Ελένη Ρίμπα Χαραλάμπους

 

 

Η σύζυγος του Χ. Χαραλάμπους και συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Ρίμπα Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε μαζί με τον Χαραλάμπο στην εκπομπή του Λουκά Χάματσου στο ΡΙΚ 1 την 22 Νοεμβρίου 2021.

 



 

Η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Ρίμπα Χαραλάμπους μας συστήνεται:
Γεννήθηκα μια Πρωτομαγιά και Μεγάλη Παρασκευή του 1959 σ' ένα χωριό της Φλώρινας, τον Τροπαιούχο. Φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μου και στο Οικονομικό Γυμνάσιο-Λύκειο στη Φλώρινα. Το 1979 τελειώνοντας το Λύκειο πήγα στην Αθήνα, όπου σπούδασα σε σχολή λογιστών και εγκαταστάθηκα εκεί. Το 1984 παντρεύτηκα με τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους και αποκτήσαμε τρία αγόρια, τον Μιχάλη, που γεννήθηκε στην Αθήνα και του δώσαμε το όνομα του αγνοούμενου παππού του, και τα άλλα δύο, τον Γιώργο και τον Τίμο, που γεννήθηκαν στη Λευκωσία της Κύπρου, μετά την εγκατάστασή μας το 1986, όπου και συνεχίζουμε να ζούμε.

 

Το όραμα του Χαράλαμπου Χαραλάμπους:
"Ένας κόσμος ο οποίος θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου, για να μπορεί απερίσπαστος να ανεβαίνει το ανηφορικό μονοπάτι της πνευματικότητας, απαλλαγμένος από τα πάθη του, κυρίως του εγωισμού, της αρπακτικότητας και της λατρείας της ύλης, και κοσμούμενος με τις αρετές που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Τις αρετές της ελπίδος, της αγάπης και της αλήθειας. Προ παντός της αγάπης. Γιατί εκεί όπου υπάρχει αγάπη τα σκοτεινά πάθη διαλύονται. Ένας κόσμος στον οποίο οι άνθρωποι θα μοιράζονται τα αγαθά του Θεού και της φύσης, τις χαρές και τις λύπες τους."

 

 

H παρουσίαση του βιβλίου έγινε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στην Αίθουσα Καστελιώτισσα παρά την Πύλη Πάφου - Παλαιά Λευκωσία. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου χαιρέτισαν την παρουσίαση οι κ.κ. Γιώργος Ιωάννου, Κοινοτάρχης Άσσιας, Ηλίας Επιφανίου, εκδότης και ο Τάκης Χατζηκυριάκου, συγχωριανός και συγκρατούμενος του Χαράλαμπου Χαραλάμπους.


Την παρουσίαση βιβλίου έκανε ο Δρ. Κυριάκος Ιακωβίδης, Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και ακολούθησε παρέμβαση από τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους και αντιφώνηση από τη συγγραφέα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Αθηνά Βιολάρη, Δημοσιογράφος.

 

Άλλες αναρτήσεις που αφορούν τον Χ. Χαραλάμπους:
1. Το Πιδκιαύλι - Χαμπή Χαραλάμπους εξ Άσσιας
2. Χαράλαμπος Χαραλάμπους - στη γειτονιά και στο σχολείο

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com