Εμφανίσεις Περιεχομένου : 819670
Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους

Κηδείες των Αγνοούμενων της Τουρκικής Εισβολής Γεώργιου, Νίκου, Γιαννάκη και Αντωνάκη Εγγλέζου (30-9-2013) Εκτύπωση E-mail

Ύστατο χαίρε σε άλλους τέσσερις ήρωες της τουρκικής εισβολής
της Μαρίνας Χατζηκώστα


Τέσσερις ακόμη ήρωες της τουρκικής εισβολής αποχαιρέτησε σήμερα η Κύπρος. Πρόκειται για τα μέλη της ίδιας οικογένειας, τον Γιώργο Εγγλέζου και τους τρεις γιούς του Νίκο, Γιαννάκη και Αντωνάκη από την Άσσια, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Τούρκους στρατιώτες.

Τα οστά του Γιώργου Εγγλέζου και των τριών γιών του Νίκου, Γιαννάκη και Αντωνάκη από την Άσσια, βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην Αφάνια. Για τριανταεννέα χρόνια αγνοούνταν. Σήμερα η κόρη και αδελφή της οικογένειας Εγγλέζου, Δέσποινα, μαζί με τα παιδιά της, συγγενείς και φίλους αποχαιρέτησαν τους άντρες της οικογένειας, από τον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, στο Τσακιλερό. Η μητέρα της απεβίωσε λίγα χρόνια μετά την εισβολή. Δεν άντεξε την απώλεια.

 

 

Τους τέσσερις λεβέντες αποχαιρέτησε, εκ μέρους της οικογένειας, η εγγονή και ανηψιά τους, Χρίστια Ζησίμου.

 

Η οικογένεια Εγγλέζου εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στην Άσσια, το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Μετά από πάροδο δύο ημερών όπως ανέφερε στον επικείδιο λόγο της η βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγνοουμένων, Σκεύη Κουκουμά οι τούρκοι στρατιώτες τους εντόπισαν και συνέλαβαν όλους τους άνδρες.

Ο Γιώργος Εγγλέζος ήταν τότε 50 ετών. Ο Νίκος, ήταν φοιτητής, μόλις 23 ετών και βρισκόταν στην Κύπρο για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ τα αδέλφια του Γιαννάκης και Αντωνάκης ήταν 18 και 16 ετών αντίστοιχα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, ενώ εψάλη και ο Εθνικός Ύμνος.

 

Πηγή: http://www.ant1iwo.com

 

 

Πληροφορούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους ότι έχουν ανεβρεθεί και ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA τα οστά των συγχωριανών μας αγνοούμενων της τουρκικής εισβολής, Γεώργιου Εγγλέζου, Νίκου Γ. Εγγλέζου, Γιαννάκη Γ. Εγγλέζου και Αντωνάκη Γ. Εγγλέζου.

 

Η κηδεία τους θα τελεστεί την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013 η ώρα 11 π.μ. στο Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Τσιακκιλερό, Λάρνακα.

Καλούμε όλους να παρευρεθούν για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων και συγχωριανών μας.

 

 

Κηδεία Εγγλέζου

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες από την κηδεία των Γεώργιου, Νίκου, Γιαννάκη και Αντωνάκη Εγγλέζου

 

Καταχωρημένα άρθρα που αφορούν την Οικογένεια Εγγλέζου:

1. Οικογένεια Εγγλέζου

2. Κηδεία του Αγνοούμενου της Τουρκικής Εισβολής Αρτέμη Φραγκοπούλου (23-9-2013)

3. Με τιμές ηρώων κηδεύτηκαν οι Κώστας και Ανδρέας Ζαχαριάδης (4-10-2013)

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com