Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1629185

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκτύπωση E-mail

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Συμπατριώτες - Συμπατριώτισσες,

Η Τουρκία και οι εδώ εγκάθετοι της προχώρησαν πριν από 40 χρόνια στην παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας, στις 15 Νοεμβρίου 1983.

Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε έκτοτε το ψευδοκράτος παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας σε διεθνή φόρουμ. Αντίθετα με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Παρόλα αυτά η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες της για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους του Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004, χαρακτηρίζοντας την ως εκλιπούσα.

Καθήκον όλων των Κυπρίων είναι η καταδίκη του Ψευδοκράτους και για το σκοπό αυτό καλούμε τα μέλη μας, όπως συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις καταδίκης που θα πραγματοποιηθούν στις διάφορες πόλεις, καθώς δεν ξεπουλούμε και δεν χαρίζουμε την γη μας σε κανένα, δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα του Τούρκου εισβολέα και καταχτητή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συνδέσμου Η ΑΣΣΙΑ θα παραστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7μμ στην *Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου* και θα ενώσει τη δική μας φωνή με αυτή των άλλων κατεχομένων Δήμων και Κοινοτήτων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ»

assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com