Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1725463
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ανακοίνωση Συμπαράστασης προς Κοινοτάρχη Άσσιας Εκτύπωση E-mail

logo

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ»
Τ.Θ. 28381, 2093 Στρόβολος
www.assia.org.cy


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την απαγόρευση που έθεσε το ψευδοκράτος

στην είσοδο του κοινοτάρχη μας στην κατεχόμενη γη μας

 

30 Αυγούστου, 2024.

 

Για την απαγόρευση που έθεσε το ψευδοκράτος στην είσοδο του κοινοτάρχη μας στην κατεχόμενη γη μας.

Κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου μας επιθυμούμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον Κοινοτάρχη μας, κ. Χριστόφορο Σκαρπάρη για τη μεταχείριση που υπέστη από τις κατοχικές αρχές στις 24/8/2024 κατά την επίσκεψη-προσκύνημα στην τοποθεσία Ορνίθι, όπου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ 71 άμαχοι από την Άσσια και τα γύρω χωριά, γεγονός που αμαύρωσε την καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο η Άσσια τα τελευταία 8 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη την εκδίωξη του Κοινοτάρχη Άσσιας από την κατεχόμενη γη μας και καλούμε τα Κόμματα και όλες τις Προσφυγικές Οργανώσεις και τα Σωματεία να εκδηλώσουν σθεναρά τη δική τους συμπαράσταση μέσα στο πνεύμα της αγωνιστικής αλληλεγγύης που, μισό αιώνα μετά από την Τουρκική Εισβολή αποτελεί το απαραίτητο στοιχείο για την ανανέωση και συνέχιση του Αντικατοχικού μας Αγώνα.

Ταυτόχρονα, καλούμε την Κυβέρνηση μας, της οποίας η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ουσιώδη θεσμό, να καταγγείλει την υπόθεση στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα αντίδρασης ώστε αυτή και άλλες παρόμοιες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος να τερματιστούν.

Καλούμε επίσης τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης προς την Κοινότητα της Άσσιας και τον Κοινοτάρχη της.

 

Διοικητικό Συμβούλιο Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια»


 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com